SERVICIILE NOASTRE

Serviciile oferite de Creative Dentline Alba Iulia sunt complexe și încearcă să trateze amănunțit problemele celor care ne trec pragul.

Laser-terapie gingivală

Una dintre cele mai inovative tehnici folosite în stomatologie este terapia gingivală cu laser. Clinica Creative Dentline are în dotare aparatură de ultimă generație ce poate fi folosită cu succes pentru tratamentul bolii parodontale și pentru chirurgia țesuturilor moi.

În cazul parodontozei, cu ajutorul laserului se poate îndepărta țesutul gingival bolnav și se poate îndepărta placa bacteriană și tartrul dentar. Este împiedicată astfel apariția pungilor parodontale, iar gingiile au timpul necesar pentru a se vindeca.

Laserul dentar poate fi folosit cu succes pentru secționarea frenurilor (frenectomie), care restricționează mobilitatea. De asemenea, poate fi folosit pentru izolarea ulcerelor aftoase recurente și dureroase. Terapia laser este benefică atât pentru pacient cât și pentru medic deoarece acesta din urmă poate lucra cu mai mare precizie.

terapie gingivala Alba Iulia
ortodontie Alba Iulia

Ortodonție

Sănătatea dinților poate fi afectată în timp și de malpoziții (înghesuire sau spațiere a dinților) sau de o masticație deficitară, care poate avea urmări asupra integrității tubului digestiv. De asemenea, s-a constatat că atunci când dinții nu se suprapun perfect, mușchii maxilarului sunt solicitați suplimentar, iar acest lucru poate duce la probleme articulare.

În cazul unor dinți incorect aliniați se recomandă tratamentul ortodontic, realizat cu aparate dentare, care vor duce la îndreptarea și corectarea poziției dinților. Aparatele dentare pot fi realizate din material de cea mai bună calitate și pot fi fixe sau mobile, în funcție de gravitatea situației sau vârsta pacientului. Tehnica poate fi folosită cu succes la copii, la tineri, dar și la adulți. 

Pe lângă beneficiile obținute pentru sănătate, la finalul unui tratament de ortodonție se vor obține și beneficii estetice. Zâmbetul pacientului va fi unul perfect!

Pedodonție

Pedodonția este specialitatea stomatologică care se ocupă de profilaxia și tratamentul afecțiunilor specific dentiției temporare (dentiția la copii) și a dentiției permanente la adolescenți.

Dentiția temporară nu trebuie neglijată. Cu toate că aceasta va dispărea la un moment dat în evoluția copilului, dințișorii trebuie să fie sănătoși, pentru a urma procesul normal de erupție al dinților permanenți . Sănătatea unui dinte de lapte va determina apariția unui dinte permanent sănătos.

Medicii de la clinica Creative Dentline pot efectua tratamente specifice dentiției temporare: extracții, fluorizări și sigilări. De asemenea, aceștia îi pot ghida pe cei mici în îngrijirea dințișorilor, iar obiceiurile bune, formate în copilărie, le vor asigura mai apoi tinerilor o dentiție sănătoasă și frumoasă.

pedodontie Alba Iulia
implant dentar alba iulia

Implantologie

Implantologia este cea mai nouă ramură a stomatologiei, iar cei care se confruntă cu lipsa unui dinte pot opta pentru implant dentar. Tratamentul este personalizat, se efectuează în etape și poate dura, în funcție de problemele pacientului, între 3 și 12 luni.

Medicii de la Creative Dentline vor stabili în urma consultului un plan de tratament și vor recomanda toate analizele necesare înainte de începerea procedurii. După stabilirea detaliilor urmează etapa chirurgicală în care se inserează implantul dentar.

Procedura se realizează cu anestezie și este nedureroasă. În funcție de zona de implantare este nevoie de timp pentru integrarea implantului în os. După ce acesta este bine instalat se realizează lucrarea protetică. Tot procesul este atent verificat și monitorizat pentru a evita orice complicații.

Chirurgie orală

Chirurgia orală presupune toate tratamentele chirurgicale realizate la nivelul cavității orale.  Pentru restabilirea sănătății cavității orale se pot efectua extracții dentare simple sau complexe, dar și intervenții de chirurgie plastică gingivală sau îndepărtarea unor chisturi sau granuloame apicale (pungi cu puroi). De asemenea, se poate realiza chirurgical pregătirea pentru aplicarea unor lucrări protetice sau a implanturilor dentare.

Pentru aceste proceduri chirurgicale se utilizează tehnici moderne și materiale de ultimă generație care oferă posibilitatea realizării unor operații rapide care presupun și o recuperare mai ușoară.

La Creative Dentline suntem foarte atenți la sterilizarea aparaturii utilizate pentru intervențiile de chirurgie orală, motive pentru care garantăm siguranța pacienților noștri.

chirurgie dentara alba iulia
protetica dentara alba iulia

Protetică dentară

Protetica dentară este o ramură foarte importantă a stomatologiei deoarece presupune refacerea sau înlocuirea unuia sau mai multor dinți care și-au pierdut capacitatea funcțională sau au fost pierduți în totalitate din cauza unor afecțiuni netratate corespunzător. Pot fi realizate diferite tratamente protetice:

Coroane și punți dentare

Proteze mobile sau proteze clasice

Scheletate sau chiar proteze cu sisteme speciale de prindere

Creative Dentline include în cadrul aceleiași clinici și un cabinet* de tehnică dentară, iar protezele vor fi realizate în cel mai scurt posibil de specialistul în domeniu. 

Materialele folosite pentru realizarea protezelor sunt de ultimă generație și de cea mai bună calitate. Pot fi realizate proteze din materiale nobile, seminobile, ceramică dentară sau compozit. 

**  Pacienții clinicii vor avea întotdeauna prioritate!

Endodonție sub microscop

Un semn că dintele este afectat grav este durerea care apare doar la momentul în care caria a pătruns până în pulpa dintelui (la nerv). Tratamentul endodontic urmărește tratarea afecțiunilor pulpei dintelui prin tratamente care constau în curățarea canalelor, obturații de canal sau scoaterea nervului.

Tehnica de endodonție sub microscop garantează tratamente amănunțite, timp de intervenție redus ca număr de ședințe și rezultate care se păstrează în timp. Pericolul apariției altor infecții la același dinte este îndepărtat, iar acesta este adesea salvat. 

Rata de salvare a dintelui este de asemenea mult mai mare, deoarece la microscop stomatologul poate repera cu ușurință toate canalele dentare, acele rupte pe canal și perforațiile radiculare, care nu sunt vizibile cu ochiul liber sau la radiografie.

edodontie alba iulia
estetica dentara alba iulia

Estetică dentară

Estetica dentară este un serviciu din ce în ce mai solicitat deoarece acesta are ca scop remodelarea zâmbetului. Această ramură a stomatologiei constă în albirea profesională a dinților și chiar instalarea unor fațete ceramice care schimbă radical aspectul danturii, înfrumusețându-l.

Fațetele ceramice sunt niște foițe ceramice subțiri, care se aplică pe suprafața exterioară a dintelui după ce a fost tratată afecțiunea acestuia. Aceasta este una dintre cele mai neinvazive metode de tratament stomatologic, cu rezultate imediate și vizibile.

Fațetarea dentară face parte din ramura esteticii dentare deoarece dincolo de rezolvarea unor probleme dentare, aceasta oferă pacientului posibilitatea de a obține un zâmbet perfect, natural și strălucitor.

Profilaxie și cosmetică dentară

Problemele dentare cum sunt durerea de dinți, apariția cariilor sau afecțiunile parodontale pot fi prevenite dacă pacienții se prezintă la medicul stomatolog de 2 ori pe an pentru ședințe de profilaxie. 

Profilaxia stomatologică este foarte importantă, mai ales pentru persoanele care au punți, coroane sau proteze, deoarece curățarea lor periodică ajută la prelungirea perioadei de viață a acestora.

Coroane și punți dentare

Detartraj presupune îndepărtarea mecanică sau cu ultrasunete a tartrului

Periaj profesional –  o procedură care are rolul de a îndepărta placa bacteriană, a lustrui dinții și a îndepărta petele superficiale cauzate de alimente sau tutun

Tratamente antiinflamatorii pentru gingivite

Fluorizări

Tratamente de desensibilizare

Tratamente de albire profesională și albire cosmetică a dinților

profilaxie si cosmetica dentara alba iulia