Albirea dinților cu BIOLASE

Pentru toți, aspectul estetic este important și știm că un zâmbet alb și strălucitor poate crește încrederea în sine. Acum, poți obține şi tu asta cu ajutorul laserului Epic X de la Biolase, la clinica noastră!

1. Ce este BIOLASE?

Laserul Epic X de la Biolase este considerat unul din cele mai bune dispozitive stomatologice de ultimă generație, cu ajutorul căruia se poate realiza una dintre cele mai cerute de către pacienţi proceduri de estetică dentară profesională: albirea dinților.

2. Care sunt cauzele schimbării culorii dinților?

În mod natural, odată cu înaintarea în vârstă, nuanța dinților se schimbă (dinții se îngălbenesc) din cauza unor factori externi și a unor obiceiuri nesănătoase precum:

• Consumul de băuturi și alimente colorate (ceaiul, cafeaua, vinul roșu, afinele, sfecla roșie etc.);
• Obiceiuri vicioase ca fumatul;
• Igiena orală precară cu favorizarea apariției tartrului și a plăcii bacteriene;
• Tratamente de lungă durată cu anumite antibiotice.

3. Cum funcționează albirea cu laserul Biolase?

Procedura albirii cu acest laser este una foarte simplă și constă în folosirea unui gel de albire pe bază de H2O2 (peroxid de hidrogen) activat de laser. Durata albirii este de doar 20 minute, întreaga procedură fiind extrem de confortabilă pentru pacient.

O etapă preliminară albirii este igienizarea profesională, care este absolut necesară. Aceasta include detartrajul supra și subgingival, cât și air-flow. Igienizarea profesională asigură obținerea culorii naturale a dinților pacientului, îndepărtând petele și colorațiile depuse pe suprafața smalțului dentar.

4. Care sunt avantajele acestei tehnici de albire?

• Metodă non invazivă și sigură – nu provoacă sensibilitate, iritații, sângerări gingivale și nici un alt tip de efect secundar;
• Cea mai rapidă procedură de albire – față de alte manopere de albire, scurtează cu mult durata de tratament, timpul mediu de albire fiind de numai 20 de minute;
• Rezultate vizibile imediate – realizează o albire a dinților cu până la 10 nuanțe;
• Oferă siguranță și confort pacientului- dispozitivul Biolase evită excesul de căldură cu garanția unei încrederi sporite a pacientului;
• Nu deshidratează dintele;
• Asigură efecte de lungă durată – în urma tratamentului cu laserul Biolase, efectul poate persista şi ani de zile, însă totul depinde de igiena orală zilnică;
• Metodă eficientă și ideală – elimină cu succes petele pătrunse în adâncimea smalțului dentar prin activarea peroxidului de hidrogen care va ataca petele la nivel molecular.

5. Cum păstrăm zâmbetul alb după albire?

Pentru a menține rezultatul obținut în urma albirii cu Biolase Epic X, este foarte important să nu uitați de vizitele periodice de iginenizare profesională la medicul stomatolog, care sunt obligatorii atât pentru o dantură sănătoasă cât și pentru un zâmbet strălucitor.

Totodată, este recomandat să renunțați la fumat şi la consumul de alimente care conțin coloranți ce pot păta rapid dinții. Bineînțeles, un ajutor important de întreținere a unei danturi curate este dat de respectarea regulilor de igienă ca: periajul zilnic [de minim 2 ori pe zi], folosirea aței dentare și a apei de gură.

5.1. Tips (sfaturi)

Știai că de ajutor îți pot fi simplele remedii naturale ca fructele și legumele crude?
Se spune că, consumul ridicat al acestora (ex. merele, morcovii, conopida, țelina) crește gradul de producere a salivei (aceasta fiind un agent de auto-curățare al dinților) și îndepărtează resturile alimentare de pe suprafața dinților.

6. Când nu este indicată albirea dentară?

Există puține situații când albirea profesională nu este indicată, iar printre ele se enumeră: pacienții alergici la substanțele folosite prin această procedură, în cazul celor cu probleme parodontale, femeilor însărcinate, persoanelor diabetice, pacienților cu afecțiuni hematologice, ale ficatului sau al fluorozei dentare.

7. Ce costuri presupune albirea cu Biolase?

Pentru a afla preţul unui astfel de tratament, consultă lista noastră de prețuri aici (în preț este inclus și detartrajul, care este obligatoriu).

Dacă îți dorești un zâmbet de revistă, te invităm la clinica noastră Creative Dentline, pentru un tratament cu laserul Epic X de la Biolase. Nu uita, zâmbetul este cartea ta de vizită! #keepthebeautyofyoursmile

Distribuie acest sfat util

Explorează și alte sfaturi

Radiografiile dentare

O radiografie dentară este un examen suplimentar, esențial, indicat de medicul stomatolog, ce întregește anamneza și examenul obiectiv, permițând medicului să investigheze cu exactitate problema

Citește în continuare

Boala parodontală

Boala parodontală cunoscută popular “parodontoză” este o afecțiune inflamatorie cronică, ce progresează lent și care se manifestă la nivelul țesuturilor de susținere a dinților precum:

Citește în continuare